UIG_big_neg

Vinnarna

Grattis

… till alla våra fina vinnare!

Årets ungdomslag: VästeråsIrsta Handboll flickor 03/04

”Våren 2022 tog detta lag ett sensationellt silver i Ungdoms-SM. Detta trots att ingen i deras sport hade tippat att de ens skulle ta sig till slutspel. Men de här tjejerna visade att allt går – bara man tror på det och kämpar tillsammans.”

Årets ungdom – tjej: Nora Svensson, Västerås tennisklubb

”En blivande storstjärna inom sin gren. Med dubbla guld i inomhus-SM och ett brons i utomhus-SM har hon redan nu satt sitt namn på Sverigekartan. Frågan är om hon i framtiden kommer att kunna ses på gräsmattan i Wimbeldon och gruset på i Paris?”

Årets ungdom – kille: Viktor Rahm, Västerås Friidrott

”Efter en mycket bra säsong med tre tävlingar över drömgränsen – med personbästa och ett världsresultat som kronan på verket under säsongens allra sista tävling. Vid dubbla tillfällen har han dessutom fått äran att representera Sverige i stora tävlingar. Lägg även till guld och silver vid USM och vi har vinnaren i kategorin.”

Årets ungdomsledare/tränare: Staffan Winberg från Bäckby United

”Den här fantastiska ledaren har en förmåga att erbjuda både bredd och spets för alla i sin förening.
Med sitt engagemang berikar han både individer och hindrar segregation.
Han erbjuder spelmiljöer för alla oavsett förutsättningar och skapar goda relationer mellan tjejerna som han tränar.”

Årets parapris:
Albin Janderberg

”Den nominerade har visat upp ett stort engagemang för sin idrott och presterat fantastiska resultat i alla sina grenar: SM-guld i längdhopp, SM-guld i 60, 100 och 200 meter. Personliga rekord i samtliga grenar. Dessa samlade insatser under året meriterar vederbörande till årets idrottare med funktionsvariation.”

Årets ungdomsförening: VästeråsIrsta Handboll

”Idrotten var en av de stora förlorarna under pandemin. Den här föreningen gick dock mot strömmen och ökade antalet aktiva medlemmar rejält under den här tiden. Föreningen jobbar även aktivt med att besöka skolor i områden med låg aktivitetsgrad i föreningslivet. Klubbens ambition är att alla ungdomar ska få en positiv bild av föreningsliv och samtidigt bli schyssta samhällsmedborgare.”

Årets unga ledare: Filippa Rask, VästeråsIrsta Handboll

”Filippa var från tidig ålder en talang inom sin idrott, men tvingades tyvärr att avsluta sin egen satsning på grund av skador. Istället för att lämna idrotten bytte hon bana och satsade på en karriär som ledare och lägger hon nu ner sin själ i att sprida glädje och utveckla framtidens stjärnor i föreningen.”

Årets unga domare:
Sajad Al-Hakim

”En professionell domare som håller hög nivå för sin ålder. Genom sin fantastiska förmåga att snabbt kunna bestämma var gränsen går lyckas han skapa ett fint förtroende från spelare såväl som från tränare och publik. 
Vinnaren går från klarhet till klarhet och dömer redan nu herrar i division 3 med ambitionen att bli en av Sveriges främsta fotbollsdomare.”

Årets guldstjärna: Helena Persson, Västerås simsällskap

”Efter att i drygt 25 år varit simtränare på kvällar och helger har den nominerade under hösten tagit klivet till att stötta och utveckla simmare i alla åldersklasser på heltid. Hennes engagemang för sporten och den enskilda individen samt vikten av att skapa samhörighet mellan medlemmarna i klubben är unik. Hon har en förmåga att se och möta varje individ på dennes nivå, både i ålder och utvecklingsnivå.”

Jonas Lundberg Avanspriset 2023: Lars Liifw

”Den här eldsjälen har varit en viktig del i sin förening i över 20 år. Han började med att jobba ideellt som ledare och kanslist och har haft en stor viktig roll i klubbens arrangemang. Han ställer alltid upp oavsett vad som behöver göras. Under 2022 när pandemin hade lagt sig blev hans erfarenhet ovärderlig när föreningen skulle återuppstarta sina stora tävlingar, som har blivit klubbens signum. Trots att denne eldsjäl nu är 80 år är han alltid först på plats och lämnar sist.”

Lokala hjälpens specialpris:
Horna Frik Ungdomsförening IF

Tack till våra partners!


SJÖVENET
SMARTSHAKE