Vinnare 2022

Ungdomsidrottsgalan 2021

7 vinnare

1.

Årets ungdomslag

Grattis till VÄSTERÅS IBS DJAS – Trots tuff lottning med flera förhandsfavoriter lyckades VIB:s damjuniorer vinna sin grupp i juniorallsvenskan. Laget fick också med hela åtta spelare i Västmanlands distriktslag för flickor 2003.

2.

Årets Unga tjej

Grattis till MATILDA EKH – Svensk baskets stora stjärnskott gjorde under året debut i damlandslaget. Vann dessutom SM-guld med sin klubb Luleå Basket och är uttagen i brutto-truppen inför OS.

3.

Årets Unga kille

Grattis till LEO BYSTEDT – Släggkastaren spås att bli Västerås nästa storstjärna i friidrott och är redan idag en av Europas bästa släggkastare i sin ålder. Under sommaren vann han dessutom guld i junior-SM.

4.

Årets ungdomsförening

Grattis till VÄSTERÅS CYKELKLUBB – En förening som vågar tänka i nya banor. Här låter man utövarna välja träningsnivå efter ett eget framtaget färgsystem. På så sätt blir träningen både rolig och utmanande för alla oavsett dagsform.

5.

Årets ungdomsledare/ tränare

Grattis till ANNA LANNEFORS & JESPER ZELS Anna och Jesper tränar knattar, barn och juniorer på BJJ-klubben 021 Grappling. Flera dagar i veckan är de på klubben och har hittat alternativa vägar för att upprätthålla både träning och social gemenskap.

6.

Årets Paraidrottare

Grattis till PONTUS HAMRIN 17-årige Pontus är en ambitiös längdåkare. Under senaste säsongen nådde han mycket bra resultat i Special Olympics och kunde resa hem med ett guld, ett silver och ett brons.

7.

Årets Unga domare

Grattis till FRIDA WESTERLUND Frida har under sina år som domare visat prov på stark utveckling i sitt matchledarskap. Med sin ödmjuka inställning och sitt positiva förhållningssätt bidrar hon inte bara till sin egen utveckling utan även till andras.

FÖRETAG

Vill du synas med Ungdomsidrottsgalan 2023?

Vill du vara med som partner till Ungdsomsidrottsgalan 2023?
Kontakta oss!

Följ Ungdomsidrottsgalan i sociala medier: